Rollspel och actual play med Sveriges största AP-poddar

Rollspel och actual play med Sveriges största AP-poddar

Heroes Talk

Denna panel består till stor del av några av Sveriges bjässar inom fenomenet; rollspel i podcast (även kallat actual play). Vi kommer prata om allt ifrån hur vi ser på berättelser genom ett levande medium där förutsättningarna ständigt förändras och ramarna för den plot som byggs endast begränsas till fantasin runt bordet. Självklart kommer vi svara på frågor om allt ifrån rollspel i sin helhet, narrativ och berättelser, skapa intressanta karaktärer och skillnaden mellan att spela in en podcast och spela hemma runt vardagsrumsbordet – utan åtanke med att någon kommer lyssna!

Deltagare

Agnes Rudbo
Spelledare av dungeons & dragons podcasten ”DunDice” (Engelska) och spelare i den svenska podcasten ”Tärningen är Kastad”. Hon har också gästspelat och spellett i ett flertalet rollspelspoddar i sverige och håller för tillfället på att utveckla ett eget rollspelssystem.

Robert Jonsson

Författare av rollspelen ”Bortom” och ” Leviathan” samt skapare av rollspelspoddarna ”Bortom Bortom” och ”Soloäventyret”. En stor profil som befinner sig och har ett finger i mycket och mer därtill som rör rollspel.

Moa Frithiofsson

Spelare och spelledare för podcasten ”Svartviken Rollspelspod”. Även författare till bla äventyret ”De försvunna soldaterna” som släppts till rollspelet ”Kutulu”.

Liv Vistisen-Rörby 

Publicerad författare och även med i ”Fantastiskpodd”; som är en författarpodcast. Spelare i DunDice och har också gästat diverse rollspelspodcasts samt spellett jubileumsrollspel på Göteborgs stadsmuseum.

Axel Widén

Den eminenta spelaren och spelledaren från en av Sveriges absolut största podcasts ”Vi spelar rollspel”. Även författare av tre äventyr som släpps till Fria Ligans rollspel ”Coriolis” under 2019.