Rollspel och Actual Podcast på Comic Con Göteborg

Älskar du också rollspel? Eller är du en av dem som alltid varit nyfiken?

På Comic Con Göteborg kommer du kunna träffa några av rollspelshobbyns stora eldsjälar för att diskutera och spela rollspel, men även fenomenet Actual play*.

Under lördagen öppnar en härlig line-up från 5 av podcast-Sveriges större ”AP-poddar” Comic Con på ”Heroes Talk-Scenen” med en panel klockan 10.30. Efter detta kommer det finnas möjlighet att spela med paneldeltagarna som spelledare i deras monter som vi kallar RPG-Corner (Role Playing Games).

På söndagen tar D&D över buren helt och Dundice fulla crew kommer vara på plats för att snacka och spela D&D!

Några spelplatser kommer gå att förboka innan event.

Lördagen

Agnes Rudbo
Spelledare av Dungeons & Dragons podcasten DunDice (engelska) och spelare i den svenska podcasten Tärningen är Kastad. Hon har också gästspelat och spellett ett flertal rollspelspoddar i Sverige och håller för tillfället på att utveckla ett eget rollspelssystem.

Robert Jonsson

Författare av rollspelen Bortom och Leviathan samt skapare av rollspelspoddarna Bortom Bortom och Soloäventyret. En stor profil som befinner sig och har ett finger med i mycket och mer därtill som rör rollspel.

Moa Frithiofsson

Spelare och spelledare för podcasten Svartviken Rollspelspod. Även författare till bla äventyret De försvunna soldaterna som släppts till rollspelet Kutulu.

Liv Vistisen-Rörby 

Publicerad författare och även med i Fantastiskpodd; som är en författarpodcast. Spelare i DunDice och har också gästat diverse rollspelspodcasts samt spellett jubileumsrollspel på Göteborgs stadsmuseum.

Axel Widén

Den eminenta spelaren och spelledaren från en av Sveriges absolut största podcasts Vi spelar rollspel. Även författare av tre äventyr som släpps till våren.

Söndagen

Agnes Rudbo – Dungeon Master
Fredrik Olsson – Toby
Liv Vistisen-Rörby – Iona
Jim Bothén Aschenheim – Nivrael

*Actual Play Podcast (eller AP-podd) är när en spelar in och delar med sig av de berättelser som uppkommer under rollspel. Det handlar om så mycket mer än någon form av radioteater. I en AP-podd får lyssnare följa med på en berättelse där tärningarna bestämmer utgången istället för ett färdigt manus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *